tiistai 29. elokuuta 2017

Opastajat Hesarilla



Enterin toimintakausi sai mielenkiintoisen alun, kun Helsingin Sanomat kutsui opastajamme vierailulle Sanomataloon. Meitä osallistuikin yli 70, sillä tässä oli tilaisuus myös tavata kollegoja. Suuri osallistujamäärä ja täsmällisyytemme tekivät vaikutuksen isäntiin.

Enteriläiset olivat kovin kiinnostuneita Hesarin toimintatavoista, arvoista ja näkökulmista uutismaailmaan, joita päätoimittaja, pitkän linjan uutismies Antero Mukka valotti mielenkiintoisella tavalla.
Kuulimme Helsingin Sanomien sisällön painopisteistä sekä digitalisaation vaikutuksesta lehden tekoon, markkinoihin ja jakeluun. Esillä olivat Hesarin tutut versiot; printtilehti, digitaalinen Päivän lehti ja sen Näköispainos. Oli mielenkiintoista kuulla verkossa julkaistavan myös paljon sellaista sisältöä, joka ei tule painettuun lehteen. Lukijat ovat valmiita maksamaan hyvästä, laadukkaasta sisällöstä - siksi on perusteltua, että HS Digi on maksullinen, eli että palvelua voi lukea veloituksetta vain tiettyyn käyttörajaan saakka. 

Hesarin julkaisuja ovat myös HS Extra, HS Viikko, HS Metro, Teema, Nyt ja Kuukausiliite.  Vastikään avattu HS Aikakone on vaikuttava palvelu, jossa voi lukea esimerkiksi 25, 50 tai 100 vuotta sitten julkaistuja näköislehtiä. Digi-tilaaja voi siis selailla vanhoja Hesareita vuosilta 1904–1997. 

Enteriläiset esittivät kriittisiäkin kysymyksiä, mutta kaikesta välittyi, miten tärkeä Hesari on meille. Jotkut vaativat printtilehden, kun taas toiset lukevat digiä.  Digilehden eri versioihin perheenjäsenillä voi olla omat mieltymyksensä. Sivuttiin myös klikkijournalismia, valemedioita ja sitä, että huhut ottavat vallan, jos todenperäistä tietoa ei ole saatavilla nopeasti. Oli ilahduttavaa kuulla, että Hesarin lukijat lataavat eniten laajoja ja huolellisesti toimitettuja artikkeleita ja reportaaseja, joissa on perusteltu näkökulma. Päätoimittaja Mukan puheesta jäi päällimmäiseksi mieleen se, että Hesari haluaa ylläpitää laadukasta journalismia. Se ei voi eikä halua tarjota luettavaa pelkästään epäkohdista ja ahdistavista asioista, vaan lukijan pitää saada myös kulttuuria, iloa ja toivoa. Lehti haluaa jakaa tietoa monipuolisesti ja kertoa onnistumisista. 

Enterin vertaisopastuksissa kysellään jatkuvasti enemmän erilaisista digipalveluista, neuvoja sovellusten käyttöön ja palveluiden sisällöistä. Näillä eväillä osaamme kertoa taas enemmän HS Digistäkin.
 
Kiitos Hesari mediataito-sykäyksestä!


Ja kiitos, että saimme katsoa Helsinkiä 9. kerroksen korkeudesta! 
Enter viestintä - Aulikki ja Nina

1 kommentti:

Jos kommentoinnissa on teknisiä ongelmia, lähetä kommenttiteksti sähköpostilla osoitteeseen info@entersenior.fi. Ylläpitäjä lisää kommentin haluamaasi juttuun nimellä tai nimimerkillä, jonka ilmoitat viestissä.